Şiran Belediyesi

8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali programı belli oldu

Geri

8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali programı belli oldu

12 Temmuz 2017

Şiran Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 8. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali 28-29-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Cemal Kaya, Hasan Murat Bayrak, Hüseyin Kaya, Grup İmera, Aysun Gültekin, Esalet Doğan, Oytun Eleman, Fikret Dolu, Özcan Türe ve Bengü’nün sahne alarak konser vereceği festival dolu dolu programla icra edilecek.

28 Temmuz Cuma günü Karagöller dağ yürüyüşü ile başlayacak festivalin ilk gününde festival ateşi yakılacak, davul zurna eşliğinde oyunlar oynanacak, Cemal Kaya konseri ve Hasan Murat Bayrak konserleri gerçekleştirilecek.

29 Temmuz Cumartesi günü ise mehter takımı eşliğinde festival yürüyüşü, Belediye Halk Oyunları Gösterisi yer alacak. 

Saat 12.00’da Yeni Belediye Binasının Açılışı, Terminal Sosyal Tesisleri ve Oto Galeri Dükkanlarının Temel Atma Töreni Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık’ın katılımları ile gerçekleşecek. 

Bisiklet yarışı, bayrak tepe gezintisi, çay ikramı ve uçurtma şenliği, halk oyunları gösterisi, Hüseyin Kaya konseri, Kars Kafkas halk oyunları gösterisi, Grup İmera konseri, havai fişek gösterisi ve Aysun Gültekin konseri ile program sona erecek.

Festivalin 3.gününde ise 30 Temmuz Pazar günü sabah saat 09.00'da festivale adını veren Tomara Şelalesine gezi düzenlenecek. 

Burada sahnelenecek olan halk oyunları gösterilerinin ardından katılımcılara ikram gerçekleştirilecek ve Esalet Doğan konseri yer alacak. 

Gün içerisinde devam edecek programlarda, Gümüşhane Hanede Dans Grubu Halk Oyunları Gösterisi, Oytun Eleman Konseri, Ödül Töreni (Kompozisyon ve Şiir Yarışması) Fikret Dolu Konseri, Özcan Türe Konseri, Havai Fişek Gösterisi ve Bengü Konseri sonunda festival kapanışı yapılacak.

Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.00-23.00 saatleri arası ÇAY TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.