Şiran Belediyesi

Şiran küçük sanayi sitesi temel atma töreni gerçekleştirildi

Geri

Şiran küçük sanayi sitesi temel atma töreni gerçekleştirildi

29 Haziran 2019

İlçemiz küçük sanayi sitesi yapı kooperatifi temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene belediye başkanımız Mutlu ÖZEL ile birlikte ilçe Kaymakamımız Osman Oğuz Ekşi il genel meclis üyeleri Kadir YILDIZ  Mehmet Kürşad KARABIÇAK Kelkit sanayi ve ticaret odası başkanı Mustafa Servet Daltaban ilçe protokolü ve vatandaşlar eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından  belediye başkanımız Mutlu ÖZEL konuşma yaptı. Konuşmasında

'

Modern bir sanayi sitesinin ilçeye kavuşturulması ekonomik katma değerin artışında büyük rol oynar. 
Küçük Sanayi Sitesinin amacı:
Plansız ve denetimsiz bir şekilde yapılaşmış, çevre kirliliği ve plansız kentleşmeye neden olan dağınık şekildeki işyerlerini bir araya toplamak suretiyle, çevre sağlığına ve şehrin planlı gelişmesine katkıda bulunulması,

Benzer iş kollarında çalışan ve birbirini tamamlayıcı üretim yapan işletmelerin aynı site içinde toplanmasıyla, verimliliğin ve kar artışının sağlanması, ihtiyaçların daha ekonomik karşılanması amacıyla 1960 lı yıllardan beri uygulanan gelmektedir.

Bu sebeple ilçemizin içinde bulunan ve dağınık şekilde ki işyerlerinin artık bu yatırımın tamamlanması ile site içinde toplanması gerekmektedir. Böylece tüm işyerlerinin bir arada olması daha verimli ve karlılık sağlayacak sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

Sizden bir başka ricamızda bu yeni yatırım ile birlikte sizlerin de kullanmakta olduğunuz alet ekipman ve teknolojinizi yenileyerek katma değeri ilçemiz içinde kalmasını sağlamaktır.

Şiran Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde Sanayi Sitemizin alt yapı hizmetlerine destek olacağız. 
Şiran’a değer katma yönünde belediyemiz üstüne ne düşerse yapacaktır. İlerleyen zamanlarda istihdama yönelik hamlelerimiz olacaktır.
Tekraren bu yatırımın ilçemize kazandırılması da emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.''  diyerek sözlerini bitirdi. KOnuşmaların ardından  temel atma töreni gerçekleştirildi ve program sone erdi.